IMPRESSIES KERKELIJK CENTRUM OOST

De eerste impressies – van hoe het Kerkelijk Centrum Oost eruit kan komen te zien – zijn tijdens de Gemeentedag gepresenteerd. Architect (en gemeentelid) Richard Schlingmann heeft de afgelopen periode gewerkt aan een prachtig ontwerp van het nieuwe Kerkelijk Centrum. 

WhatsApp Image 2022-09-27 at 05.10.15.jpeg

WhatsApp Image 2022-09-27 at 05.10.21.jpeg

PLATTEGRONDEN BEGANE GROND + VERDIEPING

Een kerkzaal met 388 zitplaatsen, een galerij met 114 zitplaatsen, een breed liturgisch centrum en verschillende nevenruimten op de begane grond en op de eerste verdieping. Een korte samenvatting van ‘de plattegrond’ van het nieuwe Kerkelijk Centrum Oost. Lees meer of bekijk de plattegronden hier.

WANDELING DOOR DE NIEUWE KERK

Het Kerkelijk Centrum Oost moet nog worden gebouwd, maar hoe zou het er straks in het echt uitzien? Wat zie je als je straks naar binnen loopt? We proberen het ons even voor te stellen…

Het Kerkelijk Centrum Oost is een markant punt op de hoek van het grote parkeerterrein. Wie het Kerkelijk Centrum Oost straks binnenloopt, komt in een ruimte, lichte hal. Een prachtige plek voor ontmoeting en gesprek. Aan de rechterkant bevindt zich de consistorie en recht vóór je een gezellige keuken. Naast de keuken is een multifunctionele ruimte die, als we extra ruimte nodig hebben, eenvoudig bij de hal kan worden betrokken. Rechts naast de keuken is de garderobe.

De kerkzaal met 388 zitplaatsen bevindt zich rechts. We betreden de kerkzaal door twee grote deuren en de stoelen staan in drie blokken – net zoals in het Ontmoetingshuis. Achter de middelste rij stoelen is ruimte voor het techniekteam. De linker- en rechterrijen met stoelen staan in een hoek van 7 graden; een knipoog van Richard Schlingmann: zeven is een heilig getal en daarom heel passend om dat in de kerk terug te laten komen :-).

Het liturgisch centrum is met bijna 100 m2 voldoende van formaat om de kansel en het orgel te kunnen plaatsen en biedt ook ruimte aan de avondmaalstafel.

Eerste verdieping
We bereiken de eerste verdieping met de trap of met de lift. We komen in een gang die toegang geeft tot verschillende nevenruimte voor het oppas- en clubwerk van onze gemeente. In het huidige ontwerp is rekening gehouden met drie aparte ruimten (naast de ruimten op de begane grond, dus). Ook op de eerste verdieping is een kleine pantry voor koffie, thee of andere benodigdheden.

Aan de andere kant van de gang bevindt zich de galerij met 114 zitplaatsen die zijn verdeeld over twee blokken en drie-en-een-halve rij.

Afmetingen
De afmetingen van het Kerkelijk Centrum Oost zijn 32,5 x 26 meter.

IMPRESSIES KERKELIJK CENTRUM OOST

Geschreven door Communicatie projectgroep op